facebook pixel

Ljubljana okolica, Logatec / prodano

Pisarna Poslovni prostor Prodaja

 • 2023
 • 40.02 m2

Opis nepremičnine

Poslovni prostor PP2.

V intimni oazi Grajskega parka v Logatcu, obdanim z zelenimi površinami in sprehajalnimi potmi, bo na voljo 17 stanovanj v novozgrajenem večstanovanjskem objektu »Grajski park«.

OPIS LOKACIJE

Grajski park Logatec  je lepo urejeno območje stoletnih dreves, v središču pa pozornost zbuja obnovljen Grad Logatec, ki je bil leta 2007 razglašen za kulturni spomenik lokalnega pomena.

V območju parka so na razpolago tudi športne površine, kamp in restavracija z otroško igralnico.

Sicer je lokacija umeščena ob glavno cesto Logatec – Idrija in je od priključka na avtocesto oddaljena približno 5 km. V neposredni bližini je vsa potrebna infrastruktura, Osnovna šola Tabor, vrtec in več trgovskih površin. Do Ljubljane je približno 25 km po avtocesti.

OPIS OBJEKTA

Objekt etažnosti P+2N+M+G bo predstavljal 17 stanovanj in 2 poslovna prostora v pritličju. Vsakemu stanovanju bo pripadala shramba in parkirno mesto. Ogrevanje bo urejeno preko plinske peči, hlajenje pa preko klimatskih naprav, za katere bo urejena predpriprava.

OPIS STANOVANJ

V objektu bo 17 stanovanj s pripadajočimi shrambami in parkirnimi mesti. Površine stanovanj bodo med 30 in 120 m2.

V pritličju bosta dva poslovna prostora.

OSNOVE INFORMACIJE O PROJEKTU

Temelji

Temeljenje se izvede s temeljno ploščo debeline 40cm.

Nosilna konstrukcija

Nosilna konstrukcija bo zidana in betonska (horizontalne in vertikalne konstrukcije. Konstrukcijski sistem predstavljajo zidane sten z AB stropovi.

Izolacija

Tla, stene in strop bodo izolirani s termoizolacijo. klimatski coni. Debeline slojev so natančno obdelane v prerezih.

FASADA

Fasade so homogene, konstrukcijski elementi ne bodo vidni. Barva fasade bo umazano bela, v ložah obložena z lesenimi deskami. Ograja lož, ki bo steklena ali kovinska bo v določenih delih predstavljala »fasado«, čeprav bo transparentna. Priprava za klimatske naprave bo izvedena v ložah.

STREHA

Dvokapna streha z naklonom 40 stopinj, smer slemena v daljši smeri objekta. Ravna streha: na toplotno izolacijo bo sidrana Sika folija, izvedena v padcu od 0,5% do 1,5% proti odtoku ter zasuta s prodom. Kritine z izjemo pločevinastih obrob ne bo. Pločevina bo antracit sive barve.

STAVBNA OPREMA

Vrata, okna

Vhodna vrata v objekt bodo aluminijasta z obsvetlobo. Vhodna vrata v stanovanja bodo aluminijasta, protivlomna s cilindrično ključavnico, požarne odpornosti EI 30. Vrata na evakuacijski poti se odpirajo v smeri izhoda iz objekta. Vrata v garaže bodo PVC, sekcijska, z odpiranjem pod strop. Vsa notranja vrata v stanovanjih bodo lesena v lesenem okvirju – suhomontažna. Širina vratnega podboja je odvisna od debeline stene.  Okna bodo iz PVC profilov, zaščita proti soncu bo zunanja žaluzija ali roleta.

Obdelava tal

Končna obloga tal je keramika ali parket.

Obdelava stropov

Strop, ki ga predstavljajo betonske plošče bo brušen, kitan in slikopleskan.

Obdelava sten

V vseh prostorih bodo stene kitane, brušene in slikopleskane.

OGREVANJE

Ogrevanje na plin iz skupne kotlovnice.     

HLAJENJE

Hlajenje bo omogočeno preko klimatskih naprav za katere bo narejena predpriprava.

PREZRAČEVANJE

Prezračevanje bo naravno preko okenskih odprtin oz. bo narejena predpriprava za montažo lokalnih prezračevalnih naprav (npr. Lunos).

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA

Kanalizacija

Fekalna kanalizacija se priključi na obstoječo mešano kanalizacijo. Vse odpadne vode so priključene na javni kanalizacijski sistem.

Vodovod

Objekta se priključita na javni vodovod preko števca v obstoječem zunanjem vodomernem jašku. Povprečni tlak na območju posega v prostor je 3 bare.

Elektrika

Objekta se bosta priključila z izgradnjo novega nizkonapetostnega voda na obstoječo transformatorsko postajo na V strani območja.

Ogrevanje in hlajenje

Energent je sistem zemeljskega plina: za ogrevanje, klimatizacijo ali prezračevanje prostorov in pripravo tople sanitarne vode. Glavna plinska zaporna pipa in regulacijski sklop se nahajata v omarici vzidani v fasadi stavbe. Prezračevanje kopalnice, shrambe in wc-ja je prisilno. Ostali prostori se prezračujejo naravno. Vertikalni odvod z odduhom je nameščen nad streho objekta.

Navedena cena vsebuje DDV 22%. Ne vsebuje pa cene parkirnih mest in garaž.

Ob nakupu poslovnega prostora je obvezen nakup 2 zunanjih parkirnih mest (7.000 EUR / park. mesto) ali 1 parkirnega mesta (7.000 EUR) in 1 garaže (35.000EUR). 

Za objekt je že pridobljeno gradbeno dovoljenje in sprejeti splošni pogoji prodaje. Trenutno že poteka sprejemanje rezervacij.

Pričetek gradnje je predviden 1.2.2023, zaključek pa 1.9.2024.

 

 

Prikaži več

Podatki o nepremičnini

 • Lokacija: Ljubljana okolica, Logatec
 • Vrsta nepremičnine: Poslovni prostor
 • Tip nepremičnine: Pisarna
 • Velikost: 40.02 m2
 • Nadstropje: Pritličje
 • Zgrajeno: 2023
 • Stanje: Novogradnja
 • Šifra: PP2422594175ME

Karakteristike nepremičnine

 • Priključki
  ElektrikaVodaKanalizacija

Kontakt agenta

Nataša Podlogar

Licenca: 00785

Kontaktirajte agenta za ogled