Ljubljana okolica

Samostojna Hiša Prodaja

 • 2013
 • 214 m2

Opis nepremičnine

V osrčju narave v bližinji Ljubljane prodamo ekskluzivno gozdno vilo moderne arhitekturne zasnove z 210m2 bivalne površine in 1150m2 parcele. Hiša je bila zgrajena leta 2013 in je delo znanega arhitekturnega biroja. Bila je večkrat predstavljena v arhitekturnih publikacijah in prest...

V osrčju narave v bližinji Ljubljane prodamo ekskluzivno gozdno vilo moderne arhitekturne zasnove z 210m2 bivalne površine in 1150m2 parcele. Hiša je bila zgrajena leta 2013 in je delo znanega arhitekturnega biroja. Bila je večkrat predstavljena v arhitekturnih publikacijah in prestižnih katalogih. Celotna zunanja površina hiše je zastekljena od vrha do tal in čudovit pogled na visoke krošnje dreves iz dnevnih in spalnih prostorov daje izjemen občutek, kot da bi živeli v hiši na drevesu. Zaradi ohranjanja toplote sta obe etaži netipično, a zelo premišljeno razdeljeni na zgornji dnevno bivalni del in spodnji spalni del. Zgornja etaža obsega predsobo, dnevni wc in enoten, izredno svetel in izjemno prostoren dnevni prostor s kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo iz katerih so izhodi na teraso, vrt in zastekljen balkon. Obojestranski kamin v dnevnem prostoru prijetno ogreva celoten dnevni prostor, toplota pa se ne izgublja v spodnjo etažo. Spodnja etaža, kjer so locirani vsi spalni prostori: tri spalnice in kopalnica z dvojno kadjo in dvojno tuš kabino, je na zadnji strani vkopana v hrib, kar omogoča dobro naravno klimo. Vsa notranja oprema je minimalistično izdelana po meri ali pa je opremljena z izdelki vrhunskih oblikovalcev. Kombinacija bele barve, lesa in stekla ustvarja prijetno toplino in hkrati zračnost in lahkotnost doma. Oprema v ceno ni vključena. Možnost odkupa pohištva po dogovoru. Zasnova hiše je namenjena posameznikom, ki želijo živeti v sožitju z naravo, v mirnem okolju s svežim zrakom. V okolici so tako samostojne bivalne hiše kot tudi vikendi. V neposredni bližini je tudi peš dosegljiva osnovna šola do devetega razreda. Izredno dobro deluje zimska snežna služba, saj so poti pravočasno splužene. Do Ljubljane vodi več poti, preko Dobrove, Medvod in Toškega čela.

Naravne danosti, ki jih ponuja bivanje v hiši:

- čist zrak - lega hiše na 700 nadmorske višine z izjemno kakovostjo zraka. Območje Katarine že od nekdaj velja za zdravje pomembna točka, predvsem za ljudi z bronhialnimi težavami. V povprečju je letno 60 sončnih dni več kot v mestu. V Ljubljani rapidno narašča onesnaženost zraka, predvsem parameter trdnih delcev PM 10.

- poljščine- vrtnarjenje: kakovost zemljišča je primerno za pridelavo vrtnin (kmetijske površine 1. reda)

- šport in rekreacija: zaradi sožitja z naravo je možnosti za rekreacijo v vseh letnih časih (kolesarstvo, tek, pohodništvo).

- lega, mir in zasebnost: končna parcela, z izjemnimi bližnjimi odprtimi pogledi na okolico kot tudi na okoliško hribovje.

Hiša je umeščena v okolje skladno z naravo in grajena po principu trajnostnega vidika z uporabo lesa kot vodilnega elementa, ki določa tako zunanji izgled kot toplnino notranjosti, interierja hiše.

 

Logistika in socialni vidik:

- glavna tema: bivati izven mesta- v naravnem okolju, a hkrati blizu glavnega mesta

- najkrajša razdalja z avtom, hiša- LJ center 20 minut

- dober, hiter in ugoden dostop iz treh smeri:

 1. iz smeri Tržaške ceste, smer Dobrova, Polhogradec
 2. iz smeri Podutika preko Toškega čela (delno makadam)
 3. iz smeri Medvod, najboljše kategorizirana cesta

V zadnjem desetljetju se na tem območju pojavlja trend gradnje stanovanjskih objektov višjega ranga in priseljevanja mladih družin, prav tako je  v okolici veliko otrok, saj je devetletka le 500 metrov  oddaljena od hiše. V neposredni bližini (5 minut peš) so 3 priznane gostilne z izjemno lokalno ponudbo, prav tako se v bližini nahaja turistična kmetija Gonte, ki je uvrščena na seznam odličnosti v kulinariki. Prijazno vabljeni k ogledu!

 

Prikaži več

Podatki o nepremičnini

 • Lokacija: Ljubljana okolica
 • Vrsta nepremičnine: Hiša
 • Tip nepremičnine: Samostojna
 • Velikost: 214 m2
 • Parcela: 1150 m2
 • Zgrajeno: 2013
 • Šifra: P3480

Karakteristike nepremičnine

Kontakt agenta

Nataša Osojnik

Licenca: 02403

Kontaktirajte agenta za ogled