facebook pixel

10 korakov učinkovitega nakupa nepremičnine

Nakup nepremičnine je dovolj stresno, zato potrebujete zanesljivega partnerja, ki bo poskrbel, da se boste lahko pomirjeni in srečni vselili v nov dom ali poslovni prostor. Spodaj je 10 osnovnih korakov, ki so za to potrebni. 

1

Začnite zdaj.

Najhitrejši začetek ni iskanje po oglasih, kar ste verjetno že izkusili. Najhitrejši začetek je, da stopite v stik z izbranim nepremičninskim agentom, ki bo našel nepremičnino namesto vas.

2

Zaupajte svoje želje.

Nepremičninski agent vas bo vodil z vprašanji, ki vam bodo pomagala oblikovati pričakovanja in kristalno jasno opisati želje. Nato bo takoj začel z iskanjem.

3

Prejmite izbor najprimernejših.

Ko nepremičninski agent pripravi izbor nepremičnin, ki ustrezajo vašim željam, vas bo kontaktiral na dogovorjen način. Če vam srce ne bije prehitro, poskusite izbrati vam najljubše in povejte nepremičninskemu agentu, da bi si jih radi ogledali. Če nobena še ni prava, bo vaš nepremičninski agent zavihal rokave še malo višje in iskal naprej.

4

Obiščite najlepše.

Nepremičninski agent vam bo svetoval, kako najbolje izkoristiti ogled. Prepustite se mu. Ogledov bo najverjetneje več, dokler nekje ne dobite občutka, da ste doma.

5

Oddajte ponudbo.

Nepremičninski agent vam bo pomagal pripraviti ponudbo za prodajalca in mu jo tudi posredoval. Na vašo željo bo vodil pogajalski proces z namenom, da za vas doseže najboljšo ceno.

6

Dogovor je sprejet.

Ko bo ponudba sprejeta in dogovorjena cena ter način plačila, se boste z nepremičninskim agentom dogovorili za način izvajanja pravnega postopka.

7

Pripravi se osnutek pogodbe.

Naš odvetnik, ki je specializiran za nepremičninske pravne posle, bo pripravil pogodbo, lahko pa predlagate tudi svojega odvetnika ali notarja. Če vzamete hipoteko na kupovano nepremičnino, se pogodba predhodno uskladi s pravno službo banke.

8

Podpišete pogodbo.

Po podpisu kupoprodajne pogodbe se odvede davek, šele nato se pogodba overi pri notarju.

9

Plačate kupnino.

Če se nepremičnina plačuje v dveh ali več obrokih, nepremičninska agencija v skladu s pogodbo poskrbi za celotno transakcijo kupca nepremičnine. Overjeno pogodbo hranimo v Ljubljana nepremičnine. Če gre za hipotekarni kredit, dostavimo pogodbo k notarju na narok.

10

Kupljeno nepremičnino prevzamete.

Po celotnem plačilu kupnine bomo pripravili primopredajni zapisnik in izpeljali prevzem nepremičnine. Ob primopredaji bomo preverili, ali je stanje vašega novega doma skladno s pogodbo in dogovorom, popisali bomo komunalne priključke (elektrika, plin, voda …) ter evidenco števcev. Vaše podatke bomo dostavili ponudnikom teh storitev (Elektro, VOKA, upravnik …).

Prijava na obvestila o želeni nepremičnini

Prijavite se in vpišite svoje želje. Lahko nas tudi pokličete na brezplačno številko 080 81 81 in skupaj bomo našli Vaš dom iz sanj! O Vašem povpraševanju Vas bomo obveščali po e-pošti.