facebook pixel

Najem nepremičnine v 9 korakih 

Delate in živite v Ljubljani in želite najeti stanovanje? Ste študent? Je vaš otrok dijak, ki išče varno bivališče v prestolnici? Ste podjetje, ki potrebuje nove poslovne prostore, manjše ali večje od teh, v katerih ste zdaj?

Svetujemo, kako se lotiti najema nepremičnine v 9 okvirnih korakih, da bi se izognili kasnejšim nepotrebnim nevšečnostim.

1

Začnite takoj.

Najhitrejši začetek ni iskanje po oglasih, kar ste verjetno že izkusili. Najhitrejši začetek je, da vzpostavite stik z nepremičninskim agentom, ki bo našel nepremičnino namesto vas. Pokličite na brezplačno številko 080 81 81, pišite na info@ljubljananepremicnine.si ali nas obiščite.

2

Zaupajte svoje želje.

Agent vas bo vodil z vprašanji, ki vam bodo pomagala oblikovati vaša pričakovanja in jasno definirati vaše želje.

3

Prejmite izbor najprimernejših.

Ko agent pripravi izbor nepremičnin, ki ustrezajo vašim željam, vas bo kontaktiral na dogovorjen način (telefon, e-pošta, osebno). Če se vam ne mudi preveč, poskusite izbrati vam najljubše in javite nepremičninskemu agentu, da bi si jih radi ogledali. Če nobena še ni prava, bo agent zavihal rokave še malo više in iskal naprej.

4

Obiščite najlepše.

Nepremičninski agent vam bo svetoval, kako najbolj izkoristiti ogled. Prepustite se mu, da ga vodi. Ogledov bo najverjetneje več, dokler se nekje ne boste počutili kot doma.

5

Oddajte ponudbo.

Nepremičninski agent vam bo pomagal pripraviti ponudbo za najemodajalca in jo posredoval najemodajalcu. Na vašo željo bo vodil pogajalski proces z namenom, da za vas doseže najboljšo ceno.

6

Sklenite dogovor.

Ko bo ponudba sprejeta in bosta dogovorjena cena ter način plačila, se boste z nepremičninskim agentom dogovorili za način izvajanja pravnega postopka.

7

Preberite pogodbo.

Z našo pravno službo pripravimo pogodbo. Pogodbo pošljemo ali dostavimo vsem strankam na vpogled. Po potrebi usklajujemo nove predloge do končnega podpisa.

8

Pogodbo podpišite.

Po podpisu najemniške pogodbe se pripravi primopredajni zapisnik nepremičnine.

9

Nepremičnino prevzamite.

V Ljubljana nepremičnine vodimo primopredajni postopek nepremičnine in izvedemo prepis komunalnih priključkov. Najprej skupaj z najemodajalcem in najemojemalcem preverimo, ali je nepremičnina v stanju skladno s pogodbo in dogovorom. Nato popišemo stanje števcev za plin, elektriko in vodo.

Prijava na obvestila o želeni nepremičnini

Prijavite se in vpišite svoje želje. Lahko nas tudi pokličete na brezplačno številko 080 81 81 in skupaj bomo našli Vaš dom iz sanj! O Vašem povpraševanju Vas bomo obveščali po e-pošti.